1η Συνάντηση Εργασίας

Η πρώτη συνάντηση εργασίας του έργου πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα σεμιναρίων του εργαστηρίου Αειφόρων Αγροτικών Κατασκευών και Ανανεώσιμων Ενεργειακών Πόρων (SASRER Lab) του κτηρίου «Ι. Παπαδάκης» του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒΦΠ), του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, στην Θέρμη, Θεσσαλονίκης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας Ι. ΚΟΥΡΟΥΚΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε., κ.κ. Ιωάννης Κουρουκλίδης, διαχειριστής της εταιρίας και Παύλος Σαρίδης, πολιτικός μηχανικός, μέλος ερευνητικής ομάδας, καθώς και οι Δρ Γεώργιος Ντίνας, εντεταλμένος ερευνητής ΙΓΒΦΠ και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου, Δρ Αφροδίτη Τσάμπαλλα, εντεταλμένη ερευνήτρια ΙΓΒΦΠ και κ. Γεώργιος Λιάντας, μηχανικός περιβάλλοντος, επίσης μέλη της ερευνητικής ομάδας.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης της ΕΕ1 «Ανάλυση ερευνητικού πεδίου και υφιστάμενης κατάστασης σε όλη την αλυσίδα αξίας των ελληνικών θερμοκηπίων»  (μήνες υλοποίησης 1-8) και των παραδοτέων της, Π1 έως Π5. Ενόψει της αναμενόμενης παράτασης της διάρκειας του έργου έγινε ένα πλάνο αναπροσαρμογής της εξέλιξης, των δαπανών, των προκλήσεων και υλοποίησης των επόμενων παραδοτέων στην νέα αυτή συνθήκη.

Στην συνέχεια συζητήθηκε η πρόοδος της ΕΕ2, καθορίστηκαν οι ανάγκες δαπανών για την προμήθεια εξοπλισμών για το έργο καθώς και οι αδυναμίες στην πραγματοποίηση τους. Πιο συγκεκριμένα έγινε εκτεταμένη αναφορά στην πρόοδο  των παραδοτέων Π2.1 Ανάπτυξη αλγορίθμου έξυπνης συσκευής (Μ8) που αποτελεί βασικό κομμάτι του έργου καθώς και Π2.2 Ενσωμάτωση αλγορίθμου στην έξυπνη συσκευή (Μ9) και Π2.3 Ανάπτυξη και δοκιμαστική έκδοση συσκευής (Μ10). Για τις ΕΕ3 και ΕΕ4 που βρίσκονται, επίσης, σε εξέλιξη συζητήθηκαν οι προσδοκίες στην υλοποίηση τους.  

Τέλος οι παραβρισκόμενοι μίλησαν σχετικά με τα υπόλοιπα παραδοτέα του έργου.

1η Συνάντηση Εργασίας

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *