ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022 σε αίθουσα του κτηρίου «Ι. Παπαδάκης» του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒΦΠ), του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, στην Θέρμη, Θεσσαλονίκης. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της σύμπραξης καθώς και μέλη της ερευνητικής ομάδας. Αναλυτικά παρόντες ήταν οι:

Από το ΙΓΒΦΠ, ΕΛΓΟ – Δήμητρα: Δρ Ελένη Μαλούπα, διευθύντρια ερευνών και προϊσταμένη του ΙΓΒΦΠ, Δρ Γεώργιος Ντίνας, εντεταλμένος ερευνητής ΙΓΒΦΠ, Δρ Αφροδίτη Τσάμπαλλα, εντεταλμένη ερευνήτρια ΙΓΒΦΠ, Δρ Ιωάννης Γανόπουλος, κύριος ερευνητής ΙΓΒΦΠ, κ. Ιωάννα Χατζηγεωργίου, μέλος ερευνητικής ομάδας ΙΓΒΦΠ και κ. Γεώργιος Λιάντας, μέλος ερευνητικής ομάδας ΙΓΒΦΠ

Από την εταιρία  Ι. ΚΟΥΡΟΥΚΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.: ο κ. Ιωάννης Κουρουκλίδης, διαχειριστής της εταιρίας και κ. Παύλος Σαρίδης, πολιτικός μηχανικός, μέλος ερευνητικής ομάδας.

Το καλωσόρισμα και την έναρξη των εργασιών της συνάντησης έκανε ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου, Δρ Γεώργιος Ντίνας, εντεταλμένος ερευνητής του ΙΓΒΦΠ, ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Στην συνέχεια, χαιρετισμό απεύθυναν οι εκπρόσωποι της εταιρίας Ι. ΚΟΥΡΟΥΚΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, κ. Ιωάννης Κουρουκλίδης και κ. Παύλος Σαρίδης.

Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση των εταίρων του έργου και των βασικών υποχρεώσεων τους για την υλοποίηση του έργου με τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πορεία της υλοποίησης των ΕΕ1 (μήνες υλοποίησης 1-8) και ΕΕ2 (μήνες υλοποίησης 1-18). Για την ΕΕ1 με τίτλο «Ανάλυση ερευνητικού πεδίου και υφιστάμενης κατάστασης σε όλη την αλυσίδα αξίας των ελληνικών θερμοκηπίων» συζητήθηκε:

·         Η ολοκλήρωση του παραδοτέου Π1.2 Αναφορά σχετικά με εμπορικές τεχνολογίες υπολογισμού ΑΑ (Μ2) το οποίο περιλαμβάνει την αναφορά της συλλογής τεχνικών προδιαγραφών και οικονομικών στοιχείων αναφορικά με εμπορικές τεχνολογίες υπολογισμού αποτυπώματος άνθρακα, ευθύνη του φορέα Ι. ΚΟΥΡΟΥΚΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ.

·         Η πορεία περάτωσης του παραδοτέου Π1.3 Έκθεση μελέτης του υφιστάμενου αποτυπώματος άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας του κλάδου των θερμοκηπίων (Μ5) το οποίο αφορά την έκθεση μελέτης του υφιστάμενου αποτυπώματος άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας του κλάδου των θερμοκηπίων, ευθύνη του φορέα ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

·         Ο σχεδιασμός, η δημιουργία της ιστοσελίδας του έργου και η διάχυση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου μέσω αυτής, σύμφωνα με το παραδοτέο Π1.4 Δημιουργία ιστοσελίδας του έργου (Μ5), ευθύνη του φορέα Ι. ΚΟΥΡΟΥΚΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ. 

·         Η πορεία υλοποίησης του παραδοτέου Π1.5 Έκθεση σχετικά με τις παραμέτρους λειτουργίας της έξυπνης συσκευής (Μ8) που περιλαμβάνει την εύρεση και αξιολόγηση των βέλτιστων παραμέτρων λειτουργίας της έξυπνης συσκευής, ευθύνη του φορέα ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

 

Για την ΕΕ2 με τίτλο «Καθορισμός απαιτήσεων και σχεδιασμός πρωτοκόλλου ενσωμάτωσης των ηλεκτρονικών συστημάτων και του λογισμικού στη συσκευή υπολογισμού του αποτυπώματος άνθρακα» η οποία έχει μεγαλύτερη διάρκεια υλοποίησης από την ΕΕ1, συζητήθηκε τι έχει γίνει και τι σχεδιάζεται να γίνει τους επόμενους μήνες σχετικά με τα παραδοτέα Π2.1 Ανάπτυξη αλγορίθμου έξυπνης συσκευής (Μ8), Π2.2 Ενσωμάτωση αλγορίθμου στην έξυπνη συσκευή (Μ9) και Π2.3 Ανάπτυξη και δοκιμαστική έκδοση συσκευής (Μ10), ευθύνη του φορέα Ι. ΚΟΥΡΟΥΚΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ. Σχολιάστηκε ότι στα πλαίσια της ΕΕ θα πρέπει (1) να καθοριστούν οι απαιτήσεις και να γίνει ο σχεδιασμός του πρωτοκόλλου ενσωμάτωσης των ηλεκτρονικών συστημάτων και του λογισμικού στην συσκευή υπολογισμού του αποτυπώματος άνθρακα, (2) να αναπτυχθεί το λογισμικό ανοικτού κώδικα και (3) να παραχθεί η δοκιμαστική έκδοση της συσκευής η οποία θα αξιολογηθεί σε πραγματικές συνθήκες στην επόμενη ΕΕ, την ΕΕ3.

Αποφασίστηκαν οι δαπάνες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τις ανάγκες υλοποίησης των ενοτήτων  ΕΕ2 «Καθορισμός απαιτήσεων και σχεδιασμός πρωτοκόλλου ενσωμάτωσης των ηλεκτρονικών συστημάτων και του λογισμικού στη συσκευή υπολογισμού του αποτυπώματος άνθρακα», ΕΕ3 «Αξιολόγηση συσκευής μέσα από εφαρμογή της σε πραγματικές περιπτώσεις και βελτιστοποίηση» και ΕΕ4 «Οικονομική και εμπορική αξιοποίηση και υλοποίηση δράσεων προώθησης του έργου». 

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *